Hal-hockey dyrkes af idrætsudøvere med et udviklingshandicap og mindre fysiske handicap.

Hal-hockey er en dansk opfindelse, der ligner floorball og ishockey, men med mindre hård fysisk kontakt.

Den danske udgave af hal-hockey adskiller sig fra den internationale version, der dyrkes i Special Olympics-regi.

Hal-hockey spilles med puck af halvhård plast og stave i plast.

Målmanden kan benytte almindelige benskinner eller knæbeskyttere og spiller med en almindelig stav eller en særlig målmandsstav.

En kamp er på to perioder á ti minutter og et hold består af maksimalt otte spillere.

Der spilles med fire markspillere og én målmand på banen. Der kan frit udskiftes ved spilafbrydelser.

Rundt om banen er der bander, svarende til de bander, som bruges indendørs fodbold.

Hockey turneringen afvikles i hockey hallen, Gl. Vardevej 82 (se oversigtskort 4.)

De tilmeldte hold deles i 3 rækker ud fra trænerens skøn og efter grundig gennemlæsning af regler vedr. KLASSIFICERING.

Turneringsarrangørerne har ret til at rykke hold op eller ned i forhold til tidligere resultater.

I hver række deles holdene op i 1 - 4 grundspilspuljer efter seedning og lodtrækning.

En grundspilspulje skal være på mindst 3 og højest 5 hold.

Holdene i en grundspilspulje spiller alle mod alle og den endelige placering og kvalifikation til slutspillet afgøres.

1. Efter kamppoint, hhv. 3 -1 og 0 for vundet, uafgjort og tabt kamp.
  2. Efter målforskel, differencen mellem holdets scorede og medtagne mål i gruppespils kampe og efter antal scorede mål i samtlige grundspilskampe.
  3. Ved fortsat lighed aftales med de 2 trænere hvordan den endelige placering skal afgøres.

I hver række kvalificeres puljevinderne til slutspillet eller medaljespil, der spilles alle mod alle eller knockout-turnering.

Holdenes placering i slutspillet og den endelige medaljefordeling afgøres som ovenfor beskrevet.

I finalekampe om medaljefordelingen kan to hold, der står lige efter normal spilletid, typisk vælge at spille 2 x 5 minutters forlænget spilletid umiddelbart efter kampen. Ved fortsat lighed til første scoring.